top of page

Multi-tabs Omega-3 kids indeholder Aspartam, producent oplyser at det er tilsat, men skjuler det!










Skrevet af Nina, Oplysning om Aspartam tirsdag d. 1/8 - 2023




Jeg har kontaktet lidt vitamin producenter på det sidste ift. at få oplyst om de stadig har vitaminer med Aspartam i.




Her forleden tog jeg på apoteket og tjekkede en del af deres vitaminer ud for Aspartam, da jeg skal opdatere min liste over vitaminer med Aspartam i og jeg fandt ud af at Multitabs Omega-3 kids mangler en vigtig oplysning på produktet efter at have skrevet med producenten bag produktet 1 dag før og det kunne jeg slet ikke forstå, fordi ift. det jeg ved om hvis Aspartam er i et produkt, så SKAL det stå på produktets varedeklaration.





Er du opmærksom på hvad dine børns vitamintilskud indeholder og læser du varedeklarationen igennem før du køber det til dit barn eller kigger du ikke på hvad det indeholder?






Jeg kontaktede fødevarestyrelsen d. 25/7 - 2023 her i Danmark ang. dette børnevitamin produkt, men efter 7 dage har jeg stadig ikke fået et svar, jeg skrev dette til dem:


Hej Fødevarestyrelsen


Jeg har et spørgsmål til jer,

der skal altid stå Aspartam i et produkts varedeklaration, hvis det er i produktet, ikke sandt? Og der skal også mærkes at det indeholder sødestoffer, ikke?


Hvad hvis dette ikke står oplyst på produktet, selvom producenten nævner det for mig at det ER tilsat, er det så et ulovligt produkt, når det slet ikke kan ses på produktet og ej heller ikke på virksomhedens hjemmeside?


Jeg ser frem til at hører fra jer.

Vh Oplysning om Aspartam.








Her er korrespondancen mellem Haleon og jeg





Svar fra producenten Haleon, som producere multitabs vitaminer



Svar d. 19/7 - 2023:



"Kære Forbruger,

Tak for din henvendelse vedrørende information om

Multi-Tabs.

Vi designer produkter baseret på forbrugernes behov, præferencer og lokale lovkrav. Valget af ingredienser og udformningen af doseringsformen afhænger af det endelige ønskede produkt. Vi bekræfter, at Multi-tabs Born tyggetabletter aspartam som et kunstigt sødestof i formuleringen. Sødestoffer tilsættes for at forbedre produktets sensoriske aspekt, da nogle af ingredienserne i produktet kan give en bitter smag, som nogle forbrugere ville finde ubehagelige under brugen. Den nøjagtige koncentration af ingredienser, sammensætning af hjælpestoffer anses for at være ejet af Haleon (tidligere GlaxoSmithKline Consumer Healthcare). Alle ingredienserne i dette produkt er godkendt til brug af de lokale tilsynsmyndigheder, og de anvendte mængder er i overensstemmelse med og godt inden for de grænser, der anbefales af de lovgivningsmæssige retningslinjer. Før du bruger et produkt, anbefaler vi, at du altid tjekker listen over ingredienser, der er trykt på produktetiketten, kartonen eller patientinformationssedlen og følger instruktionerne for korrekt brug og opbevaring. Hvis du er usikker på, om et produkt er det rigtige for dig, skal du kontakte din læge eller en sundhedspersonale, før du bruger det. Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på Tlf. 80 251 627 alle hverdage fra 08.00 – 17.00 undtaget helligdage.

Tak for din henvendelse.

Venlig Hilsen Yulia Global Consumer Relations GSK Consumer Healthcare, a Haleon Group company."





Svar d. 20/7 - 2023:



"Kære Forbruger,

Tak for din henvendelse vedrørende information om Multi-Tabs. Vi designer produkter baseret på forbrugernes behov, præferencer og lokale lovkrav. Valget af ingredienser og udformningen af doseringsformen afhænger af det endelige ønskede produkt. Vi bekræfter, at Multi-tabs Born Chewable tablets og Multi-tabs Omega-3 kids indeholder aspartam som et kunstigt sødestof i formuleringen. Sødestoffer tilsættes for at forbedre produktets sensoriske aspekt, da nogle af ingredienserne i produktet kan give en bitter smag, som nogle forbrugere ville finde ubehagelige under brugen. Vær venligst opmærksom på, at Multi-tabs Kids + Calcium tyggetabletter og Multi-tabs D-dråber ikke indeholder aspartam i formuleringen. Enhver ingrediens, hvis den er til stede, vil altid være anført på produktetiketten/kartonen. Den nøjagtige koncentration af ingredienser, sammensætning af hjælpestoffer anses for at være ejet af Haleon (tidligere GlaxoSmithKline Consumer Healthcare). Alle ingredienserne i dette produkt er godkendt til brug af de lokale tilsynsmyndigheder, og de anvendte mængder er i overensstemmelse med og godt inden for de grænser, der anbefales af de lovgivningsmæssige retningslinjer. Før du bruger et produkt, anbefaler vi, at du altid tjekker listen over ingredienser, der er trykt på produktetiketten, kartonen eller patientinformationssedlen og følger instruktionerne for korrekt brug og opbevaring. Hvis du er usikker på, om et produkt er det rigtige for dig, skal du kontakte din læge eller en sundhedspersonale, før du bruger det.

Tak for din henvendelse.

Venlig Hilsen Yulia Global Consumer Relations GSK Consumer Healthcare, a Haleon Group company."






Der står heller intet om indholdet af deres vitaminer på deres virksomheds hjemmeside og intet om Aspartam





Her er det omtalte vitamintilskud, som indeholder Aspartam












Prisen på dette produkt er denne høje pris 244,- på apoteket, men de skjuler at der er et sygdomsfremkaldende sødestof i Aspartam.




Som du kan se, så står der INTET om Aspartam i produktets varedeklaration, jeg har tjekket hele bøtten og ej heller ikke på fronten af produktet med advarsel/oplysning om at der er sødestoffer i dette produkt.



Er det okay at skjule sådan en vigtig faktor i et børneprodukt?



Er det mon lovligt det her?



Hvad siger loven om mærkning af Aspartam?


Lovgivningen siger dette om produkter, der indeholder sødestoffer og Aspartam:






"8.4.1 Fødevarer indeholdende sødestoffer105)

For færdigpakkede fødevarer, der indeholder ét eller flere sødestoffer, skal varebetegnelsen være ledsaget af angivelsen: ”Indeholder sødestof(fer)”. For fødevarer, der både er tilsat sukker og sødestof(fer), skal varebetegnelsen være ledsaget af angivelsen: ”Indeholder sukker og sødestof(fer)”.

Fødevarer, der indeholder aspartam eller aspartam-acesulfat, skal mærkes med angivelsen: ”Indeholder aspartam (en phenylalaninkilde)” i de tilfælde, hvor aspartam/aspartam-acesulfam-salt kun er opført i ingredienslisten som et E-nummer. I de tilfælde, hvor aspartam/aspartam-acesulfam-salt er opført i ingredienslisten med den specifikke betegnelse mærkes med angivelsen: ”Indeholder en phenylalanin-kil-de”. For fødevarer, der indeholder over 10 pct. polyoler, skal der mærkes med angivelsen: ”Overdreven indtagelse kan virke afførende”.


Eksempel: En fødevare som indeholder sukker og aspartam

VEJ nr 10352 af 19/12/2014 24

Mærkning: Varebetegnelsen skal ledsages af oplysningen ”Indeholder sukker og sødestof”. I ingre-dienslisten skal der stå ”sødestof: aspartam” eller ”sødestof: E 951”. I tilknytning til de øvrige mærkningsoplysninger skal der henholdsvis stå ”Indeholder en phenylalaninkilde” eller ”Indeholder aspartam (en phenylalaninkilde)”.



Kilden er fra retsinformation.dk






Vidste du at der er 92 bivirkninger ved indtagelsen af Aspartam?


Se omkring 50 af dem her





De seneste forskninger viser at Aspartam forårsager angst og kræft








Der er flere af deres børnevitaminer med Aspartam, se dem her:





Varedeklaration:








Varedeklaration:








Så hvorfor står der Aspartam på de 2 sidste børnevitaminer og ikke den omtalte fiskeolie??






Hvad mener du om denne sag?


Er det ulovligt det de har gjort her og er det okay?


Kommenter gerne


Del meget gerne dette blogindlæg især til forældre.



Vh Oplysning om Aspartam.



















639 visninger0 kommentarer
bottom of page